måndag 27 juni 2011

Syrrans garderob


Jag firade midsommar ensam i syrrans stora hus vid havet. Det var fint, jag läste filosofi och fixade rabarberpaj i all sköns ro. Plötsligt började jag frysa sådär smått som man bara kan göra på sommaren, ni vet, för att man förvånas över att tunna sommarplagg inte tycks göra the trick när nordan blåser på. Jag var för lat för att gräva i min rinkka, så jag grabbade i stället tag i en random tröja på syrrans hylla, och se där, det var ju ett helt fantastiskt litet plagg jag fick i famnen. En mjuk stickad sak i en härlig gråskala, med perfekt huva för att dölja det tragiska sönderblekta håret och en kul dragkedja för fingrar som tröttnat på pilliga knappar. Det var verkligen på vippen att jag skulle ha ominut den (förklaring till ordet finns här).

Just så där var det förr. Alltid när jag hade tråkigt kunde jag gå in till nån storasyster och fråga "onks sulla jotain liian pieniä vaatteita?". Och syrran suckade, men gick ändå till sitt skåp och började rota. Jag satt ivrigt på golvet medan ett par shorts kom flygande, eller en blommig topp eller ett par konstiga jeans. Det var så kul att få nya grejer att jag med öppna armar välkomnade vartenda plagg, till och med de som helt klart inte borde fått passera gränsen från 1994.

För alla oss som saknar den tiden, eller som gärna skulle upplevt den, finns det en väldigt bra grej on the internetz.
Syrrans garderob.
Som huutonetti fast snyggare. Och överskådligare. Och utan auktionsmomentet (tack för det).

Om jag hade stålar skulle jag genast klicka hem pärlan här under. Jag tänker att den passar fint till solbrun hud och cykeläventyr. Stora solbrillor, slarviga sandaler och en jeansjacka till. Jadå.

Du som suktar efter klänningen behöver bara klicka på bilden för
att få veta vad den kostar och hur du får den hem till dig.


2 kommentarer:

  1. Tack för tipset om syrrans garderob, vilken bra sida! H: grannflickon Pernilla :)

    SvaraRadera
  2. Ja, visst e den! :) vi hade nog världens bästa somrar i tiderna, de e nog bara fakta. :)

    SvaraRadera